Borkóstoló

A Borházban található borok minőségének és eredetének garanciája, hogy a pannonhalmi borvidékről, a saját szőlőterületünkről származnak; pincészetünkben dolgozzuk fel és érleljük őket minőségi borrá, melyeket a palackozónkban töltünk le Önöknek.

A pincei kóstoló a gazdával, mindig titkos izgalmakat rejt magában. Mindig kaland szétnézni ott, ahol az egykori gazdák kóstolták boraikat egykori vendégeikkel, ott, még az őseik által épített pincében. Nem mindennapi dolog megérinteni a hordókat, titkon megkopogtatni, kivenni a dugót és ellenőrizni, hogy tényleg benne van-e a lényeg.

A leghitelesebb forrásból, a gazdától hallgatni, a vidék és a pince történetét, a borok születésének körülményeit vagy itt a borok birodalmában megérteni lényüket, ez talán már költészet.

A Borbirodalom Pannonhalma Borpince szőlész-borásza, Hajduk Henriett által jegyzett borai kerülnek kóstolásra. Ezen alkalmakkor még az ismert, vagy ismeretlen — már kóstolt és kóstolatlan — borok is megváltoznak, egészen másként hatnak. Nagy titok, hogy a szavak hatására mitől válnak mássá az addig ismertnek gondolt borok: rizling, tramini, chardonnay, kékfrankos.

Borkóstolóink

4 féle bor kóstoltatása szakvezetéssel
Két féle fehérbor: Pannonhalmi Zefír vagy Pannonhalmi Rajnai Rizling vagy Pannonhalmi Tramini vagy Pannonhalmi Chardonnay
Valamint egy rosé és egy vörösbor: Pannonhalmi Kékfrankos Rosé és a Pannonhalmi Kékfrankos
Ára: 1600,-Ft
6 féle pannonhalmi bor kóstoltatása szakvezetéssel
Ára: 2000,-Ft

A borkóstolóink ára tartalmaz egy üveg ásványvizet, diót és a kóstoló után tepertőkrémes falatokat.

Nyugdíjas és kertbarát, és egyetemista csoportjaink a borkóstolóink árából 10% engedményt kaphatnak.

Rendelés vagy lemondás

Rendelés telefonon: (96) 471-730

Lehetőség van előzetes egyeztetés után bor-és sajtkóstoltatására, vagy bor és csokoládé és évjáratos – trezor-borok kóstolására is.

A borászatunkban a trezorunkban tároljuk a régebbi évjáratú borainkat, hogy a későbbiekben is figyelemmel kísérhessük a boraink élettartamát, illetve lehetőség szerinti összehasonlító kóstoltatására is.

Borkóstoló rendelése

+
Kérem adja meg a képen látható kódot!